La instal·lació d’una grapa antiresiduos a la xarxa de clavegueram de Sant Feliu de Guíxols i la convocatòria a la neteja de platja, les últimes iniciatives per reduir l'impacte ambiental i protegir el territori.
El Festival de la Porta Ferrada amb col·laboració de la Fundació Fort he Best World i el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha fet un pas significatiu en la seva missió de protegir el Mediterrani amb la instal·lació d'una grapa antiresidus a la xarxa de clavegueram. Aquest dispositiu, destinat a evitar que residus com plàstics, burilles i tovalloletes humides arribin al mar, se suma a les múltiples iniciatives del festival en el seu compromís sostenible.
El festival Porta Ferrada continua consolidant-se en àmbits de sostenibilitat, integrant accions concretes que reflecteixen el seu compromís amb la preservació del medi ambient i la lluita contra la crisi climàtica.
En un context global on la preocupació pel canvi climàtic i la degradació de l'entorn natural, com les platges i els rius, és cada vegada més gran, Porta Ferrada destaca pels seus esforços a implementar pràctiques sostenibles i promoure la consciència ecològica entre els seus assistents i la comunitat local.
La instal·lació de la grapa antiresidus és part del programa Clean the Sea, liderat per la Fundació For The Best World, amb qui el festival col·labora activament amb la campanya de gots reutilitzables solidaris. Clean the Sea és un programa líder en la preservació del Mediterrani, que a més de la col·locació de malles i grapes de contenció, també impulsa la sensibilització ciutadana sobre la reducció de residus, el foment de l'ocupació verda juvenil i la neteja de platges i fons marins.
En línia amb el projecte Clean the Sea, el proper 4 de juliol, s'organitzarà una neteja voluntària a la platja de Sant Feliu de Guíxols amb l'objectiu de recuperar el teixit de la platja, greument malmès per activitats humanes.
Aquesta activitat està oberta a tothom des de famílies i grups d'amics fins a organitzacions locals i turistes. Els voluntaris es reuniran a les 18:30 h. al punt de trobada designat, on rebran instruccions, guants, bosses i altres materials necessaris per a la recol·lecció de residus.
A més de la neteja, la jornada inclourà activitats de sensibilització i educació ambiental, on experts de la Fundació For The Best World oferiran xerrades i tallers sobre la gestió de residus, l'impacte de la contaminació marina i com cadascú pot contribuir a la protecció del medi ambient.
Una de les línies d’actuació més importants pel festival és la sensibilització i educació de la ciutadania. En aquesta línia s’activen accions com la campanya de conscienciació durant el festival i la formació en biodiversitat a l’escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols.
Porta Ferrada segueix demostrant que la sostenibilitat i la cultura poden anar de la mà, establint un model a seguir per a altres festivals i esdeveniments. Amb el seu compromís continu i accions tangibles, Porta Ferrada no sols ofereix entreteniment de qualitat, sinó que també contribueix activament a la protecció del medi ambient i la promoció de pràctiques sostenibles.